Sabtu, 15 Disember 2012

~JiWa CiNtA..~

   Alam percintaan memang menakjubkan. Mencintai dan dicintai memberi nikmat dalam kepayahan. Kesenangan hati dan ketenangan jiwa yang diperoleh dari cinta suci yang dimuliakan dengan kesetiaan. Sungguhpun bukan indah selama adanya alam percintaan, namun alam ini selalu hadir dengan harapan. Meskipun tetap merelakan bahawa kenyataan hidup bercinta ialah gula yang meracuni, manusia tetap mahu merasakan kemanisannya.
   Diciptakan CINTA kepada manusia agar tidak berjalan sendirian, sungguh sunyi hidup ini jikalau tidak ada yang mencintai kita. Oleh itu berusahalah mencari pasangan yang diciptakan untuk kita.
  Cinta terpateri apabila lafaz perkawinan diucapkan.Menjadi suci setelah pasangan diraikan dalam akad pernikahan.Maka bersemi janji untuk saling membahagiakan. tertunai sudah ayat-ayat kerinduan. Sungguh itulah tika yang dinantikan.
   Suatu hari nanti cerita cinta akan terungkai untuk tatapan,ketawalah dalam kekeliruan, senyumlah dalam tangisan dan ingatilah bahwa segala yang berlaku adalah ketetapan dari yang maha Agung..
~Ada CiNtA yaNg MemBaWa Ke SYURGA & aDa CinTa YanG mEmBawa ke NERAKA ~
Hati-hati dalam memilih CINTA...   smiLe aLwAySs.. :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan